Stipendije

Stipendije se dodjeljuju učenicima i studentima u četiri kategorije i to: darovitim učenicima i studentima, učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, učenicima i studentima koji se obrazuju u STEM području i učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa temeljem Odluke o stipendiranju učenika i studenata ("Županijski glasnik" broj 13/18. i 10/19.).

Deficitarna zanimanja i zanimanja iz STEM područja utvrđuju se posebnim rješenjem župana za tekuću školsku odnosno akademsku godinu.

Učenici ostvaruju pravo na stipendiju u iznosu od 500,00 kuna mjesečno u trajanju od 10 mjeseci za jednu školsku godinu, a studenti 1.200,00 kuna mjesečno za akademsku godinu. Učenicima se stipendije isplaćuju za razdoblje od 1. rujna tekuće godine do 30. lipnja iduće godine, a studentima od 1. listopada tekuće godine do 31. srpnja iduće godine.

Stipendije se dodjeljuju temeljem provedenog javnog natječaja. Natječaj se objavljuje u "Glasu Slavonije", na web stranicama Županije i na web stranicama Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku u pravilu u mjesecu rujnu tekuće godine. Natječaj za dodjelu stipendija otvoren je 15 dana od dana objave.

 

Kontakt osoba:

Matea Mamić Roso
Referent za mlade 
Tel: (031) 221-539
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Top