Poduzetnički obzor

 

U ciklusu besplatnih seminara koje Osječko-baranjska županija organizira za poduzetnike i sve one koji su uključeni u poslovni svijet, sljedeći u nizu je seminar pod nazivom:

  • Od ideje do realizacije - poduzetničko putovanje u nepoznato

Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija. Realizacija poslovne ideje ovisi o pomnoj razradi ključnih elemenata poslovnog plana te izazova s kojima će se novi pothvat susresti, poput odabira poslovnih partnera, artikulacije nove vrijednosti koju želimo kreirati kroz pothvat, analize potrebnih financijskih i materijalnih resursa, analize tržišnih prilika i konkurentskog okruženja, kao i dostupnosti ljudskih potencijala potrebitih za realizaciju ideje. Pokretanjem pothvata tek počinje izazovan i neizvjestan put na kojem se poduzetnici susreću za nizom pitanja: Treba li mi partner u realizaciji pothvata? Kako ideju pretočiti u plan razvoja konkretnog proizvoda ili usluge? Kako napraviti kvalitetno istraživanje tržišta? Kakve opcije financiranja pothvata su mi dostupne? Što želim u konačnici postići razvojem vlastitog poduzeća, koji mi je cilj? Kako izdržati kada je teško i stvari ne idu prema planu? Na ova i druga pitanja pomoći će nam odgovoriti Matija Kopić, osnivač tvrtki Farmeron i Gideon Brothers.

Seminar će se održati 26. travnja 2024. godine u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije, Županijska 4, Osijek, s početkom u 10 sati, a predviđeno trajanje je do 13 sati.

Za sudjelovanje na ovom seminaru potrebno je popuniti i poslati obrazac prijave, najkasnije do 24. travnja ove godine.

Obrazac prijave

Top