31000 Osijek, Trg Ante Starčevića 2           

U OBJEKTE DOMA ZDRAVLJA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ULOŽENO 27 MILIJUNA KUNA

DZ Našice novo

U okviru projekta "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije" u protekle tri godine u objekte Doma zdravlja Osječko-baranjske županije uloženo je 27 milijuna kuna. Najveći dio sredstava - 20 milijuna kuna povučen je iz europskih fondova, 2,5 milijuna kuna dalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a razliku od 4,5 milijuna kuna uložila je Osječko-baranjska županija.

Ulaganjem u opremu i edukacijom liječnika za istu, kao i putem infrastrukturnih ulaganja Projektom se na razini primarne zdravstvene zaštite omogućilo više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka, a ujedno su poboljšani uvjeti za potrebe pružatelja primarne zdravstvene zaštite u Domu zadravlja Osječko-baranjske županije (Osijek, Našice, Đakovo, Donji Miholjac, Beli Manastir i Valpovo) kao i kod 20 koncesionara primarne zdravstvene zaštite s područja Osječko – baranjske županije. Ovime se povećala kvaliteta i broj usluga u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti na području Županije.

U infrastrukturne radove uloženo je 12,9 milijuna kuna, a 12,6 milijuna kuna u novu opremu. Najveća sredstva uložena su na području poslovne jedinice u Našicama 8 milijuna kuna, gdje je čak i dograđena nova zgrada Doma zdravlja, zatim u Đakovu 5,5 milijuna kuna, Osijeku 5,2 milijuna kuna, Donjem Miholjcu 3,7 milijuna kuna, Belom Manastiru 2 milijuna kuna i Valpovu 1,5 milijuna kuna. U svim poslovnim jedinicama Doma zdravlja kao i kod koncesionara u upotrebi je i nova dijagnostička oprema. Prvenstveno se tu radi o UZV opremi, Color doppleru, ginekološkoj te stomatološkoj opremi što će uvelike smanjtiti pritisak na jedine dvije bolnice u Osječko-baranjskoj županiji.

Top