31000 Osijek, Trg Ante Starčevića 2           

OBNOVLJENA ZGRADA DOMA ZDRAVLJA DONJI MIHOLJAC

Preuređenjem Doma zdravlja Donji Miholjac stanovnicima miholjačkog kraja omogućena je bolja zdravstvena skrb, a njegovim djelatnicima bolji uvjeti rada. Radovi su obuhvatili površinu od 291,49 m2 na kojoj se prostiru ordinacije opća obiteljska, radiološke i ultrazvučne dijagnostike, ginekologije i stomatologije. Ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi 1.079.610,31 kuna, a završeni su u listopadu 2019. godine.

Osim obnove ordinacija, dom zdravlja opremljen je i novom medicinsko-tehničkom i dijagnostičko-terapijskom opremom. Oprema je namijenjena djelatnostima obiteljske/opće medicine, interne/ specijalističko-konzilijarne zaštite, fizikalne, ginekologije i dentalne medicine. Nabavljen je digitalni RTG uređaj, digitalni ortopan, ultrazvučna oprema (UZV aparat za gustoću kostiju, ginekološki ultrazvuk 2 3D/4D), kardiološko-pulmološka oprema, stomatološka oprema, fizikalna oprema u vrijednosti (magnetoterapija, multifunkcionalni aparata za fizikalnu medicinu, tens, terapijski ultrazvuk) i ginekološka oprema (CTG aparat, kolposkop, ginekološka stolica).

U tijeku je edukacija liječnika za dobivanje ovlaštenja za samostalno obavljanje ultrazvučne dijagnostike- za rad na UZV uređajima.

Obnova i opremanje zgrade doma zdravlja proveden je kroz Projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ u koji su uključeni svi domovi zdravlja na području Županije te dvije bolnice.

Na ovaj način podiže se razina kvalitete primarne zdravstvene zaštite, kroz ulaganja u infrastrukturne zahvate na objektima (preuređenje ordinacija), opremanje ambulanti, ordinacija i zdravstvenih stanica doma zdravlja medicinsko-tehničkom i dijagnostičko-terapijskom opremom te edukaciju liječnika.

U obnovu i opremanje Dom zdravlja Donji Miholjac ukupno je uloženo 3.684.544,06 kuna.DZ D. Miholjac RTG

Top