NA FIZIKALNU TERAPIJU OD SADA I U BELI MANASTIR

 

Osječko-baranjska županija osigurala je mogućnost korištenja usluga Doma zdravlja Beli Manastir za fizikalnu medicinu. Za potrebe fizikalne rehabilitacije više nije potrebno ići u Osijek ili Bizovac, već je sva potrebna oprema od sada dostupna i u Domu zdravlja Beli Manastir. Rezultat je to provedbe projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ Osječko-baranjske županije koji se provodi sredstvima Europske unije.

Novooformljeni tim liječnika i fizioterapeuta educiran za rad s najnovijom dijagnostičko-terapeutskom opremom iz područja fizikalne medicine pružat će pacijentima usluge rehabilitacije na nanajvišoj razini. Radi se o opremi za fizikalnu medicinu koja uključuje 4 terapijska lasera, 4 uređaja za magnetoterapiju, 4 multifunkcionalna aparata za fizikalnu terapiju (elektroterapija, tens, uzv i laser), 6 tensa i 4 terapijska ultrazvuka ukupne vrijednosti 225.120,00 kuna.fizikalna BM

Osim novog odjela za fizikalnu medicinu u Domu zdravlja Beli Manastir Osječko-baranjska županija kupila je i dijagnostičku opremu ukupne vrijednosti 1.807.603,75 kuna. Radi se o ultrazvučnom aparatu i kardiološko pulmološkoj opremi (aparat za KMAT, holter EKG, defibrilator, spirometar, ergometar bicikl) koja je među ostalima, namijenjena djelatnostima obiteljske i interne medicine. Također, Dom zdravlja Beli Manastir je dobio opremu namijenjenu djelatnostima dentalne medicine i ginekologije.

Ukupna ulaganja u Dom zdravlja Beli Manastir kroz ovaj projekt iznose 1.982.964,69 kuna, a sam Projekt usmjeren je poboljšanju pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti u udaljenijim područjima Osječko-baranjske županije čime se smanjuje broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice u tim područjima za najmanje 15% u bolnice u Osijeku i Našicama. Ujedno se poboljšavaju uvjeti za potrebe pružatelja primarne zdravstvene zaštite domovima zdravlja u Osijeku, Našicama, Đakovu, Donjem Miholjcu, Belom Manastiru i Valpovu putem ulaganja u opremu i infrastrukturna ulaganja.

Top