POTPISAN UGOVOR O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA PROJEKT ISTRAŽIVANJA GEOTERMALNOG POTENCIJALA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

geotermalni

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Studijsko tehnička dokumentacija geotermalnog potencijala Osječko-baranjske županije“ potpisan je 26. srpnja 2019. godine između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Osječko-baranjske županije.

Cilj Projekta je izrada studijsko-tehničke dokumentacije geotermalnog potencijala cijelog područja Osječko-baranjske županije koja će predstavljati osnovu za provedbu daljnjih istraživanja i ulaganja u korištenje geotermalne energije. Glavni rezultat projekta bit će odabir najperspektivnijih lokacija za eksploataciju geotermalnih voda unutar postojećih prostornih planova i potreba specifičnih područja s ciljem definiranja zona interesa. U zonama interesa izdvojit će se lokacije povoljne za planiranje detaljnih istraživanja te izraditi financijska procjena daljnjih istražnih radova uzimajući u obzir tehničke aspekte i namjenu korištenja geotermalne energije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.201.000,00 kunu, od čega Europska unija sufinancira 2.720.850,00 kuna. Početak projekta je 1. kolovoz 2019. godine, predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci.

Top