31000 Osijek, Trg Ante Starčevića 2           

Održan novi sastanak Vlade sa županima u Sisku

10 Srpnja 2024

Pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovića u Sisku je danas (10. srpnja 2024. godine) održan sastanak Vlade sa županima, odnosno predstavnicima Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Uz premijera, uvodna izlaganja podnijeli su predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček.

Uvodne informacije o obnovi i revitalizaciji potresom pogođenih područja podnio je potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, o ublažavanju posljedica vremenskih nepogoda u poljoprivredi govorio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro, o mjerama za borbu protiv klimatskih promjena ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković, o aktivnostima u okviru daljnjeg unaprjeđenja standarda sustava obrazovanja ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs, dok je o ulozi različitih dionika u razvoju primarne zdravstvene zaštite uvodno govorio ministar zdravstva Vili Beroš.

U raspravi o svim točkama dnevnog reda sudjelovali su i drugi nazočni na sastanku, među kojima je i obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Uoči sastanka, predstavnicima županija, gradova i općina dodijeljena su 32 ugovora iz područja turizma, regionalnog razvoja i gospodarenja otpadom ukupno vrijednih 13 milijuna eura. Među njima je i Osječko-baranjska županija kojoj je uručen ugovor za projekt „GC Impuls“ kojim je u državnom proračunu osigurano do 69.000,00 eura za opremanje prostora Gospodarskog centra OBŽ. Riječ je ugovoru zaključenom temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne i regionalne samouprave za razvoj javne turističke infrastrukture Ministarstva turizma i sporta.

Dodijeljeno je i više ugovora o financiranju iz „Programa revitalizacije depriviranih područja Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije“ za Sisačko-moslavačku županiju, kao i ugovori o privremenom sufinanciranju sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2024. godini.

Top