Subota, 06 Srpnja 2024

33. obljetnica pogibije pet hrvatskih branitelja u Tenji

U organizaciji Temeljnog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Tenja, u suradnji s HVIDR-om iz Orahovice i Mjesnim odborom Tenja, danas (6. srpnja 2024. godine) položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Antunovačkoj ulici u Tenji.

Počast poginulima - Damir Hornung, Franjo Jusup, Zdravko Rittgasser, Đuro Kiš i Marko Zegnal - odali su članovi njihovih obitelji, prijatelji i suborci, predstavnici braniteljskih i ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske vojske i policije te Grada Osijeka, kao i obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

- I ova 33. obljetnica je važna, tužna i ponosna. Ponosna jer je još jedan dokaz da su Hrvati silno željeli samostalnu hrvatsku državu i za nju bili spremni dati život. S osobitim poštovanjem danas ćemo položit vijence i zapaliti svijeće u znak sjećanja i zahvalnosti na pet hrabrih pripadnika Hrvatske vojske i ZNG-a koji su željeli osloboditi okupirani dio Tenja, oskudno naoružani, ali sa srcem i voljom, no umiješala se tzv. JNA. Žrtva hrvatskih branitelja se nikada ne smije zaboraviti i zato trebamo biti na ovakvim obljetnicama, pokloniti se i upaliti svijeću, a isto tako prenositi istinu mlađim generacijama kako se takvi događaji iz Domovinskom ratu nikada ne bi zaboravili - rekao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

Top