Subota, 02 Prosinca 2023

Otvoren osječki Advent

Sinoć je (1. prosinca) uoči Dana Grada Osijeka otvoren „Advent u Osijeku“. Nakon obnove osječke Tvrđe, Advent se vraća na svoju nekadašnju lokaciju, a Grad Osijek kao nositelj ovog višestruko nagrađivanog događaja za ovu godinu najavljuje još ljepši i bolji Advent.

- Advent u Tvrđi će biti jednako dobar, a siguran sam i bolji nego prethodni adventi. Očekuje nas puno različitih programa, na različitim lokacijama. Siguran sam da će naši sugrađani u danima koji su pred nama istraživati i program i lokacije. Imamo uistinu puno lampica na ulicama, zrak će ispunjavati mirisi ukusne hrane i toplih napitaka, smijeh i glazba odzvanjat će našim ulicama, tako da nas očekuje prekrasan Advent u Osijeku, kojeg, naravno ne čine samo lijepe dekoracije. Osječki advent čine ljudi i ja sam siguran da će nam se naši sugrađani, kao i mnogi turisti priključiti na ovom najljepšem i čarobnom Adventu, da će ponijeti uspomene za cijeli život. Želim da im ovaj osječki advent donese obilje sreće, radosti i mira, ali naravno i dobre zabave - poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Osječki gradonačelnik Radić i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić simbolično su i otvorili ovogodišnji Advent koji će Osječanima i njihovim gostima biti na raspolaganju sve do Nove godine. Na dječjem dočeku Nove godine nastupa Mia Dimšić, dok će na središnjem dočeku nastupati Parni Valjak.

- Obišli smo Tvrđu i čini mi se da će biti još ljepši Advent nego što je bio prethodne dvije godine. Često su sugrađani znali komentirati može li se Advent s trga u Tvrđi „raširiti“ po Tvrđi, zbog radova u Tvrđi to do sada nije bilo moguće, međutim, Grad Osijek je proširio Advent baš onako kako su sugrađani željeli na čak tri lokacije u Tvrđi. Vrijeme pred nama je vrijeme pripreme za Božić, našim sugrađanima ćemo poželjeti mir i blagostanje, radost i veselje - rekao je Mato Lukić.

Top