Nedjelja, 24 Rujna 2023

Bogat sportsko - turistički vikend u Osječko-baranjskoj županiji

Ovogodišnji, 8. Baranjski Ferivi polumaraton, prvi je puta organiziran u PP Kopački rit zbog opasnosti od širenja afričke svinjske kuge, ali je i unatoč promijeni lokacije privukao nekoliko stotina natjecatelja. Osim u polumaratonskoj utrci, sudionici su odmjerili snage i u utrci građana te štafeti, a trčala su i djeca u nekoliko kategorija. Otvorenju je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

- Iako smo bili primorani promijeniti lokaciju i rutu Baranjskog Ferivi polumaratona to nije zaustavilo 450 sudionika da trči, uživa u prekrasnoj prirodi i dobro se provede u Osječko-baranjskoj županiji – kazao je zamjenik župana.

Glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković istaknuo je da je Baranjski polumaraton prepoznatljiva sportska manifestacija koju je prepoznalo i podržalo i Ministarstvo turizma i sporta. Dodao je da je ovogodišnji broj sudionika najbolji pokazatelj kako je dobra bila odluka da se ne odustane od utrke zbog opasnosti od afričke svinjske kuge.

Bogati turističko-sportski vikend u našoj županiji nastavljen je na Biljskom jezeru gdje je u organizaciji JU Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području OBŽ, obilježen Međunarodni dan Drave. Riječ o manifestaciji kojom se posjetitelje nastoji educirati i upoznati s prirodnim bogatstvima i značajem života uz rijeku čiji je tok kroz našu zemlju dug oko 300 kilometara. U programu su se ove godine našli turnir odbojke na pijesku, stari dječji sportovi, edukativne šetnje i radionice te akvatlon, a svemu je nazočio zamjenik župana Mato Lukić.

- Već šestu godinu za redom naša Javna ustanova organizira obilježavanje Međunarodnog dana Drave. Lijepo je vidjeti da su se ovdje okupile različite generacije koje zahvaljujući institucijama i udrugama imaju prilike naučiti ponešto o životu uz rijeku Dravu – naglasio je Lukić.

Top