Četvrtak, 21 Rujna 2023

Obilježen Dan pobjede nad JNA u Našicama i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen – obilježja „Uskrsla Hrvatska“, u četvrtak, 21. rujna 2023. godine obilježen je Dan pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica. Uz gradonačelnika Krešimira Kašubu, svečanosti su nazočili saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Marin Mandarić, izaslanik predsjednika Vlade RH i potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda general Josip Lucić, izaslanik ministra obrane i voditelj Područnog odjela za poslove obrane Osijek Dalibor Bajčija, počasni građanin Grada Našica Vladimir Šeks, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te zamjenik župana Josip Miletić.

Obraćajući se nazočnima Miletić je čestitao braniteljima Grada Našica njihov dan, ističući kako je upravo njihova žrtva zaslužna za slobodu koju danas uživamo.

- Zahvaljujući nesebičnosti, hrabrosti i požrtvovnosti hrvatskih branitelja ratnih 90-ih godina, Hrvatska je danas slobodna i neovisna država, članica najvažnijih međunarodnih institucija, zbog čega im dugujemo trajnu zahvalnost. Kad je bilo najteže odabrali su stati na prvu crtu obrane i suprotstaviti se nadmoćnijem neprijatelju, i zato, oni koji su pali traju u nama koji živimo – kazao je Miletić.

Molitvu za poginule izmolio je fra Vinko Brković koji je, nakon polaganja vijenaca, u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, služio misu zadušnicu za poginule branitelje Antuna Sertića, Branka Glavaša i Slavka Maroda.

Top