Petak, 25 Studenog 2022

Bogat program Adventa u Osijeku

Na konferenciji za medije, održanoj danas (24. studenoga 2022. godine) na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, ravnatelj Kulturnog centra Ivan Kristijan Majić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Grada Osijeka Tajana Rogulja i Rene Bakalović predstavili su program predstojećeg Adventa u Osijeku.

Organizatori ovogodišnjeg Adventa su Kulturni centar Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i partnerstvo Osječko-baranjske županije. Adventska događanja počinju 2. prosinca, na 236. Dan grada Osijeka, i uz bogat gastro i glazbeni program trajat će do 30. prosinca. Novost je da se Advent vraća u baroknu Tvrđu, a osim glazbenog programa, poseban naglasak stavljen je na programe za djecu i obitelji.

- Prošle godine smo dobili titulu za najbolji advent u Hrvatskoj. Ove godine, nakon četiri godine, vraćamo se u našu čarobnu, bajkovitu i baroknu Tvrđu. Siguran sam da će ovaj advent obraniti titulu najboljeg u Hrvatskoj, da ćemo ga podići na još višu razinu i da će biti dobro posjećen. Naš dnevni boravak, topao, ugodan i obiteljski, primit će sve naše sugrađane i goste - rekao je gradonačelnik Radić, dodajući da je osigurano 15 kilometara blagdanske rasvjete, najviše dosad.

Ravnatelj Kulturnog centra Ivan Kristijan Majić izvijestio je kako glazbeni program donosi 30-ak imena na veliku pozornicu u Tvrđi, među kojima se ističu Soulfingersi, A strana, Neno Belan i klapa Rišpet, a koje će upotpuniti i niz manjih glazbenih sadržaja s lokalnim uličnim glazbenicima. Dječji program, istaknuo je, obuhvatit će 20 večernjih bajki, ulične predstave i veliki poštanski ured Djeda Mraza, a oni stariji, subotama prijepodne, moći će uživati u okusima nove slavonske gastronomije koje donosi Rene Bakalović.

- Gotovo svakodnevno bit će po jedan kazališno-književni program za djecu i obitelji, bajke koje će se odvijati u posebnoj kupoli. Tu su i ulične predstave koje će posjetitelji moći pogledati na Trgu svetog Trojstva, kao i dječje kino koje će prikazivati božićne filmove. Imat ćemo i veliki poštanski ured Djeda Mraza te inspekciju čizmica za blagdan sv. Nikole - objasnio je Majić.

Sve to upotpunit će veliki lunapark kod ”Školjke”, panoramski kotač u Tvrđi, središnji gradski bor uz osječku konkatedralu, kao i uređeni ugostiteljski punktovi u središtu grada.

Govoreći o turističkim brojkama, direktorica osječke Turističke zajednice Tajana Rogulja kazala je da je u prvih 10 mjeseci zabilježen porast noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu te da se po završetku godine očekuje rušenje rekordnih brojki.

Direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić izrazila je zadovoljstvo što se Advent vraća - kako je rekla - na najljepše moguće mjesto, u Tvrđu gdje će Advent zasjati svojim punim sjajem.

Top