Petak, 25 Studeni 2022

Otvoren 4. Tehnicoolum - sajam tehničke kulture i strukovnih zanimanja

Pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, tvrtka Osječki sajam d.o.o. u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka, Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije te Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirala je 4. Tehnicoolum - Sajam tehničke kulture čiji je cilj poticanje interesa kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja. Namijenjen je djeci i mladima, od početnika koji se tek počinju baviti tehnikom i ovladavanjem vještinama tehničko-tehnološke pismenosti, preko polaznika koji žele proširiti svoje znanje i ovladati vještinama naprednog korištenja do stručnih osoba i pedagoga kojima su STEM znanosti i tehnička kultura profesionalni izbor.

Dvodnevni sajam otvoren je danas (24. studenoga 2022. godine) na Sajamskom prostoru Pampas, a izlagačima, učenicima osnovnih i srednjih škola te drugim sudionicima i gostima, na prigodnoj svečanosti obratili su se direktor Osječkog sajma d.o.o. Alen Vukašinović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, koji je i otvorio Sajam.

Na sajamskoj priredbi Sajam tehničke kulture bit će predstavljen i Sajam strukovnih zanimanja koji je dio projekta RCK ELPROS. Cilj je ovoga sajma osnaživanje zapošljivosti na tržištu rada u sektoru elektrotehnike i računalstva. Na sajmu će se učenicima prezentirati poduzetnici kako bi se ojačala povezanost gospodarskog sektora s obrazovnim sustavom, posebice u strukovnim školama. Ujedno će škole predstaviti svoje obrazovne programe s osobitim naglaskom na strukovna zanimanja, stoga će na sajmu sudjelovati i svoj rad predstaviti učenici i profesori Elektrotehničke i prometne škola Osijek, Prve srednje škole Beli Manastir, Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo, Srednje škole Donji Miholjac, Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, Srednje škole Valpovo, Strojarsko tehničke škole Osijek, Graditeljsko-geodetske škole Osijek i Obrtničke škole Osijek.

Top