Četvrtak, 29 Rujan 2022

Obilježen Dan Grada Livna

Dan grada Livna i 1130. obljetnica prvog spominjanja Livna i livanjskog kraja u pisanom dokumentu Povelje kneza Mutimira od 28. rujna 892. godine, danas je obilježen svečanom sjednicom Gradskog vijeća.

Proslava je započela tradicionalnom Budnicom zvucima Gradske limene glazbe HKUD-a Dinara nakon čega je u crkvi Svih svetih u Livnu služena sveta misa za sve poginule branitelje. Na svetoj misi, kao i na programu u nastavku sudjelovalo je izaslanstvo Osječko-baranjske županije na čelu sa zamjenikom župana Matom Lukićem.

- Županija i otprije ima suradnju s Gradom Livnom,  a prilikom posjeta povodom Dana Grada, razgovarali smo s gradonačelnikom i s predstavnicima komunalnih tvrtki te dogovorili uzvratni posjet. U fokusu njihovog interesa je suradnja kroz prekogranične projekte, a Županijska razvojna agencija tu može biti od velike pomoći. Naša ŽRA surađuje s nizom općina i gradova izvan RH u mjestima gdje žive Hrvati pa ćemo tu suradnju proširiti i na područje grada Livna – rekao je Mato Lukić.

Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Livna održana je nakon svete mise, a nazočne je pozdravio gradonačelnik Darko Čondrić koji je predstavio projekte i aktivnosti u posljednjih godinu dana. Gradonačelnik Čondrić spomenuo je i brojne infrastrukturne projekte i planove u budućnosti koje namjerava realizirati.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto istaknula je kako je lokalna vlast u proteklom razdoblju intenzivno radila na osiguravanju boljih i kvalitetnih uvjeta za život svakog stanovnika.

Krišto je čestitala svima koji su se ugradili u sve dobro u Livnu, dobitnicima javnih priznanja, pojedincima i udrugama iz svih polja u kojima su nagrađeni, kulturnih, sportskih, medicinskih do književnih i svega onoga što čini bogatstvo grada Livna, čime se i ona kao Livanjka ponosi.

Nakon svečane sjednice položeni su vijenci i upaljene svijeće kod Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda u Livnu.

Top