Petak, 03 Lipnja 2022

Svečani koncert kajkavskih popevki u osječkom HNK-u

Povodom obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije, u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine održan je svečani koncert kajkavskih popevki pod nazivom „U ozračju KAJ-a“. Koncert su zajednički organizirali Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Radio Kaj, a nazočili su mu zamjenik župana Josip Miletić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić te brojni drugi uzvanici.

- Posebno mi je drago što se i Radio Kaj svojim cjelodnevnim programom uključio u obilježavanje Dana Osječko-baranjske županije i što je ovaj koncert prekrasan završetak slavljeničkog dana. Povezivanje je to istoka i sjevera Hrvatske. I što i kaj imaju puno toga zajedničkog i važno je da nas naše različitosti spajaju, a ne razdvajaju. Lijepo je večeras biti u Osijeku gdje možemo uživati u kajkavskim popevkama – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Svečani koncert dugo je pripreman i osmišljavan, rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i dodao da je upravo riječ kaj jedna od prvih riječi koju su mnogi izgovorili.

- Drago mi je da nas je upravo kaj okupio na svečanom koncertu i da se riječ njeguje i čuva. Također, veseli me što su neke od najljepših kajkavskih popevki izveli slavonski izvođači i dali tim izvedbama posebnu čar – zaključio je Radić.

Popularne kajkavske popevke izveli su: Mia Dimšić, Igor Delač, Stjepan Jeršek Štef, Danijela Pintarić, Vladimir Kočiš Zec, Vlatka Kopić Tena, Branko Greblički Ventek, Klapa Brv, TS Đentlmeni, Ivan Benc, Gabrijela Hrženjak, Alen Đuras, Kirjales, Ella i Iva Ranogajec Inkret, Mirko Švenda Žiga i Gordana Ivanjek Tušek. Kajkavske stihove kazivala je Vlasta Ramljak. 

Top